[Uitgelegd] Hoe u uw LinkedIn-account kunt verwijderen in 7 eenvoudige stappen (2024)

Of u nu een individu of een organisatie bent, uw LinkedIn-account heeft een aanzienlijke impact op uw toekomstige carrièremogelijkheden. Maar moet u uw bestaan ​​van dit professionele platform verwijderen? En als u uw profiel verwijdert, kan dit dan opnieuw worden hersteld? Hier zullen we het ontdekken!

Met veranderende tijden en middelen leren professionals over de hele wereld sociale profielen te gebruiken om hun vaardigheden en ambachten onder de aandacht te brengen. LinkedIn is een van 's werelds toonaangevende professionele netwerkplatforms die een direct connectiviteitskanaal biedt tussen bedrijven, recruiters en werkzoekenden.

Waarom LinkedIn nuttig is voor werkende professionals?

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (1)

LinkedIn heeft ook het patroon van het zoeken naar werk🧑‍💻, werving, vacatures en directe aanwerving veranderd. Hoewel het ook een gelijkwaardig interactief sociale-mediaplatform is om individuele verbindingen te leggen, lid te worden van peergroepen, pagina's en nieuwsbrieven, of berichten en opiniepeilingen over verschillende onderwerpen te maken.

Bovendien kunnen gebruikers een indrukwekkend profiel creëren dat zich richt op verschillende parameters die hun professionele vaardigheden, certificeringen, opleidingsachtergrond en professionele ervaringen definiëren. U kunt ook vaardigheidstests afleggen en u aanmelden voor branchecursussen die worden gesponsord door het LinkedIn-platform en die kunnen helpen uw kennis te verbeteren.

Je kunt dit sociale mediaplatform gebruiken om een ​​netwerk te creëren met ervaren professionals in dezelfde branche in verschillende organisaties🏢. U kunt ook met hen communiceren om hun werkpatronen, ervaring te leren kennen of hoe u op dit gebied kunt groeien.

Dit platform is een uitstekende plek voor recruiters🧑‍💼. Het geeft hen een platform om potentiële sollicitanten met de vereiste ervaringsniveaus te zoeken en op een shortlist te zetten, en hun prestaties in de profielen te analyseren. Dit is hoe je dat kuntschakel de privémodus in op LinkedInen iemands profiel bekijken zonder het hem of haar te vertellen.

Er is nog veel meer te doen op deze sociale site voor werkende professionals, maar situaties kunnen u dwingen uw account te verwijderen of te deactiveren.

Mogelijke redenen waarom u uw LinkedIn-account wilt verwijderen

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (2)

LinkedIn is voorbij930 miljoenmondiale gebruikersen 58 miljoen beursgenoteerde merken die zich bezighouden met marketing- en wervingsactiviteiten. Het platform registreert 16,2% van de gebruikers die dagelijks inloggen, terwijl 61 miljoen wekelijks naar een baan zoeken om hun professionele carrière te verbeteren.

Dat is genoeg informatie om te geloven in de authenticiteit en levensvatbaarheid van deze sociale site voor netwerken en professionele kilometers maken. Maar het is de voorkeur en vereiste van een individu om actief lid te blijven of het account tijdelijk of permanent te deactiveren.

Hier volgt een korte analyse van situaties waarin u het account moet verwijderen.

  • Beschikken over meerdere ID's:Als je toevallig of opzettelijk meer dan één account 🖥️ op LinkedIn hebt, dan is het duidelijk dat je niet allebei tegelijkertijd voordeel kunt hebben. Omgekeerd zullen prospects die twee of meer profielen van een individu tegenkomen, hun geloofwaardigheid in twijfel trekken.
  • Kan het volgende niet beheren:Als u regelmatig berichten of meldingen ontvangt van klanten en andere potentiële verkoopprospecten, maar deze vanwege een drukke agenda niet op tijd kunt terugdraaien. In dit geval is het beter om het profiel een tijdje te deactiveren dan een vijandig ontwijkingsgebaar te tonen.
  • Onthouding van sociale netwerken:Sociale netwerkenHet is een verslaving geworden en daarom wil je het account verwijderen en de schermtijd verminderen⏱️.
  • Ben de meldingen beu:Onnodige meldingen van berichten, evenementen, opmerkingen, aanwervingen, etc. zorgen ervoor dat u zich niet goed kunt concentreren op kennisverwerving of fysieke activiteiten.
  • Benieuwd naar succesverhalen:Uw LinkedIn-feed wordt overspoeld met succesverhalen, presteerders, beïnvloeders en collega’s. Deze heroïsche prestaties veroorzaken angst en demoraliseren je totdat je het vertrouwen verliest. Je wilt dus een tijdje realistisch zijn.
  • Niet op zoek naar een baanverandering:U heeft het account speciaal aangemaakt voor het zoeken naar werk, en nu is het doel bereikt. Je wilt een tijdje niet upgraden en op de afdeling blijven werken om geleidelijk te leren en vooruitgang te boeken. Daarom wil je het account tijdelijk deactiveren⏳.

Dit waren enkele van de meest voorkomende redenen die ervoor zorgden dat mensen hun LinkedIn-accounts verwijderden. Laten we het stapsgewijze proces starten om het LinkedIn-account tijdelijk en permanent te verwijderen.

Factoren waarmee u rekening moet houden voordat u uw LinkedIn-account verwijdert

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (3)

Er zijn slechts een paar stappen nodig om een ​​LinkedIn-account te verwijderen. Maar voordat u het proces toepast, moet u bepaalde factoren grondig analyseren.

  • LinkedIn biedt de mogelijkheid om het account binnen 14 dagen 🗓️ na sluiting te heropenen door opnieuw in te loggen met dezelfde inloggegevens.
  • Hoe dan ook, zodra u het account uiteindelijk sluit, verliest u steunbetuigingen, aanbevelingen, uitnodigingen, uw volgers en groepslidmaatschap.
  • Na het sluiten van het account kunt u op geen enkele manier verbinding maken met uw verbindingen.
  • LinkedIn verwijdert uw profielpagina, foto🙍, naam volledig en plaatsen, zoals berichten, waar het bericht uw naam bevat, wordt als afzender alleen "Een LinkedIn-lid" weergegeven.
  • Als u een LinkedIn-groep heeft, sluit deze dan voordat u doorgaat met de stappen om uw account te sluiten.
  • Als u een LinkedIn-lidmaatschap of premium-licentie hebt, annuleert u deze voordat u het account verwijdert.

Bovenal blijft u na het verwijderen van het account geen contact meer houden met reguliere branche-updates die door experts op dit portaal worden gerapporteerd.

Hoe u een LinkedIn-account verwijdert: stap voor stap

Dit zijn de stappen die u via de webbrowser of mobiele app van uw computer kunt toepassen om uw LinkedIn-account te sluiten.

#1.Gebruik uw pc om LinkedIn-account permanent te verwijderen

Volg de onderstaande stappen om het account definitief te verwijderen.

Pas 1.Open de browser op uw pc en log in op uw LinkedIn-account.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (4)

Pas 2.Druk in de menubalk bovenaan op de knop 'Ik', waarna uw profielfoto wordt weergegeven.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (5)

Pas 3.Kies de optie ‘Instellingen en privacy’ om door te verwijzen naar een andere pagina.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (6)

Pas 4.U komt waarschijnlijk terecht in het gedeelte 'Accountvoorkeuren', weergegeven in de linkerkolom. Scrol omlaag naar de categorie 'Accountbeheer', waar de optie 'Account sluiten' wordt weergegeven.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (7)

Pas 5.Druk op de optie 'Account sluiten' 🆑 om naar de volgende pagina te gaan, die u eraan herinnert dat u uw connecties, verwijzingen en sponsoring kwijtraakt als u dit account verwijdert.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (8)

Pas 6.Klik op de knop “Doorgaan” en kies op de volgende pagina uw reden voor verwijdering.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (9)

Pas 7.Druk op de knop "Volgende" en voer op de volgende pagina het wachtwoord van het LinkedIn-account in. U kunt ook verdere e-mailcommunicatie op het account opschorten door het onderstaande selectievakje aan te vinken.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (10)

Klik nu op de knop "Gereed" om het account permanent te verwijderen.

#2.Gebruik uw pc om uw LinkedIn-account tijdelijk te verwijderen

Volg de onderstaande stappen om het account tijdelijk te verwijderen.

Pas 1.Log in op uw LinkedIn-profiel in de pc-browser en klik op de knop ‘Ik’.

Pas 2.Kies de optie ‘Instellingen en privacy’ om naar het gedeelte ‘Accountvoorkeuren’ te gaan.

pas 3.Scroll naar de onderkant van de pagina om de categorie 'Accountbeheer' te vinden.

Pas 4.Klik op de optie "Account in slaapstand zetten" om door te gaan naar de volgende pagina.

Pas 5.Kies een reden om het account in de slaapstand te zetten en klik op de knop 'Volgende' ⏩.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (11)

Pas 6.Voer het wachtwoord van uw LinkedIn-account in op de volgende pagina. De pagina voegt een veelgestelde vraag toe over het wijzigen van de profielnaam in "Een LinkedIn-lid" voor verbindingen.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (12)

Pas 7.Druk op de knop "Account in slaapstand" om het account tijdelijk te verwijderen.

Nu is het account tijdelijk van het platform verwijderd. U kunt dit account indien nodig herstellen door u aan te melden met dezelfde ID en hetzelfde wachtwoord.

#3.LinkedIn-account verwijderen via mobiele telefoon (tijdelijk of permanent)

Dit is een soortgelijk proces als u uw smartphone gebruikt om het account te verwijderen.

Pas 1.Log in op de LinkedIn-app op uw mobiel.

Pas 2.Ga naar de rechterbovenhoek van de app en klik op je profielfoto.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (13)

Pas 3.Een paneel schuift naar rechts, met onderaan de optie "Instellingen"🔆.

Pas 4.Klik op de optie "Instellingen" en selecteer "Accountvoorkeuren".

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (14)

Pas 5.Blader in het gedeelte 'Accountvoorkeuren' omlaag over het scherm om het gedeelte 'Accountbeheer' te bereiken.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (15)

Stap 6aOm het account tijdelijk te verwijderen, tikt u op de optie ‘Account in slaapstand zetten’ en kiest u een reden voor verwijdering.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (16)

Stap 6bKlik op de knop “Volgende” 🔚 en typ op de volgende pagina het wachtwoord en klik vervolgens op de knop “Account in slaapstand zetten” om de taak te voltooien.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (17)

Pas 7aOm het account permanent te verwijderen, drukt u op de optie “Account sluiten” gevolgd door de knop “Doorgaan” op de volgende pagina, waar u een geschikte reden moet kiezen.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (18)

Pas 7bKlik op de knop "Volgende", typ het wachtwoord op de volgende pagina en druk op de knop "Gereed" om de taak te voltooien. Klik op het selectievakje om u af te melden voor verdere communicatie-e-mails van LinkedIn.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (19)

Met het bovenstaande proces wordt uw LinkedIn-account permanent of tijdelijk verwijderd, afhankelijk van uw stappen.

Maak een back-up van uw LinkedIn-accountgegevens voordat u deze deactiveert

Ook al heeft u besloten uw LinkedIn-account te verwijderen, maakt u zich geen zorgen over het verlies van cruciale gegevens of informatie zoals artikelen, connecties, aanbevelingen, enz.?

Met dit platform kunnen leden op authentieke wijze een volledige of gedeeltelijke back-up van hun gegevens maken. Zodra u het gegevensback-upproces hebt voltooid, stuurt LinkedIn een e-mailmelding naar uw geregistreerde e-mailaccount.

Klik op de link in de e-mailmelding om een ​​back-up van uw LinkedIn-accountgegevens te maken. Maar het platform legt een aantal regels en voorschriften op tijdens de back-upverwerking. Laten we meer over hen te weten komen.

Dingen die u moet weten tijdens het maken van gegevensback-ups op LinkedIn

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (20)

LinkedIn herinnert gebruikers aan bepaalde voorwaarden die van toepassing zijn op de functie voor gegevensback-up.

  • U kunt volledige gegevens of specifieke segmenten zoals contacten🧾, berichten, enz. opvragen.
  • De volledige gegevens vormen een groter bestand en het kan ongeveer 24 uur🕛 duren voordat er een e-mailmelding wordt gegenereerd met betrekking tot de back-updownloadlink.
  • Als u echter specifieke gegevens opvraagt, kan het portaal u binnen enkele minuten de downloadlink sturen.
  • Zorg ervoor dat u de back-up binnen 72 uur na ontvangst downloadt, anders vervalt de link.
  • Er zijn categorieën in het gegevensback-upbestand📁 en de back-up bevat geen gegevens of gegevenssegmenten.
  • U ontvangt geen back-up van dynamische gegevens, zoals wie uw profiel heeft bekeken of mensen die u mogelijk kent.
  • Als een van uw verbindingen de privacy-instelling over het niet delen van e-mail voor downloaden handhaaft, zal uw back-upbestand de e-mail van die verbinding niet bevatten.

De functie voor gegevensback-up is niet beschikbaar voor mobiele applicaties. Daarom moet u een computer gebruiken en LinkedIn om een ​​gegevensback-up vragen. Als algemene tip: gebruik uw eigen systeem om een ​​back-up te maken van LinkedIn-accountgegevens.

Gegevensback-up van een LinkedIn-account

Het aanvragen van een gegevensback-up op uw LinkedIn-account vereist eenvoudige stappen. Volg de gegeven stappen.

Pas 1.Log in op uw account en ga naar het pictogram "Ik" in de bovenste balk.

Pas 2.Klik vanuit de gegeven opties op "Instellingen en privacy".

Pas 3.Kies nu de optie “Gegevensprivacy” in de kolom “Instellingen” in het linkerpaneel.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (21)

Pas 4.Het bovenste gedeelte is 'Hoe LinkedIn uw gegevens gebruikt'. Klik op 'Een kopie van uw gegevens ontvangen'.

Pas 5.Selecteer het grote gegevensbestand voor de volledige gegevensback-up of kies bepaalde segmenten.

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (22)

Pas 6.Druk nu op de knop "Bestand aanvragen".

Pas 7.U ontvangt op enig moment een link in uw geregistreerde e-mail.

Klik op de gegeven link om de back-up van uw LinkedIn-accountgegevens te downloaden.

Hoe lang duurt het voordat zoekmachines uw LinkedIn-accountgegevens vergeten?

[Explicado] Cómo eliminar tu cuenta de LinkedIn en 7 sencillos pasos (23)

Als u denkt dat uw LinkedIn-account gevoelige of controversiële informatie bevat, en als u deze verwijdert, verdwijnen al deze gegevens. Hier moet u dus gecorrigeerd worden.

Zoeken🔍 naar een verwijderd profiel op Google of een ander profielZoekmachinegeeft mogelijk geen resultaat. Maar de informatie bevindt zich nog steeds in de cache en het kan lang duren voordat de verwijdering is voltooid.

Er wordt een kopie van de gegevens gemaakt omdat algoritmen van zoekmachines de website regelmatig doorzoeken en indexeren om live gegevens op te halen. Ze houden gedetailleerde informatie bij voor betere zoekresultaten met gepersonaliseerde ervaring en verlenen wettigheid.

Als uw LinkedIn-profiel een backlink heeft op een andere website, kunnen uw profielgegevens met de oude link bewaard blijven. Daarom is het moeilijk om het exacte moment te berekenen waarop de informatie volledig van de servers van de zoekmachine wordt verwijderd.

Mijn mening: Moet je je LinkedIn-account verwijderen?

LinkedIn is een wereldwijd erkend professioneel netwerkplatform. Er zijn grote merken💲, marketeers, intellectuelen, personeelsmanagers en ervaren werknemers die actief hun aanwezigheid tonen en waardevolle informatie delen. Er zijn dus meerdere redenen om op het platform te blijven, en er zijn wellicht betere manieren om uw probleem op te lossen dan het te verwijderen.

Als je je zorgen maakt over ongereguleerde e-mails en meldingen, probeer ze dan aan te passen via 'Communicatie-instellingen'. Je kunt ook de privacy-instellingen controleren en als iemand je lastig valt, blokkeer dan dat profiel en meld het.

Een betere optie dan het account permanent verwijderen is om een ​​pauze te nemen en het een tijdje in de slaapstand te zetten of te deactiveren. Op deze manier kunt u terugkeren naar het platform en profiteren van de voordelen zonder te proberen het profiel en de volgers te verwijderen.

Je kunt ook onderzoeken hoeLinkedIn-profiel verbergenen zet het in de verborgen modus.

[Uitgelegd] Hoe u uw LinkedIn-account kunt verwijderen in 7 eenvoudige stappen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated:

Views: 6483

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.